Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Hipoclorit de sodiu solutie

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Hipoclorit de sodiu solutie
Out Of stock
Descriere
Pentru mai multe detalii vizitati www.samchim.ro

Numele produsului: Hipoclorit de sodiu - solutie (min 12,5% clor activ)

Utilizarea substantei/preparare: Agent de albire in industria celulozei si hartiei, in industria textila. Agent dezinfectant.

Sinonime: Soda lesie de inalbire, Apa de Labarraque Clorox, Hipoclorit, Solutie de.hipoclorit, Sarea de sodiu a acidului hipocloros

Lichid galben-verzui puternic oxidant, cu miros inecacios de clor. Lichid corosiv si iritant.

Pericole pentru sanatate: Concentratia solutiei si durata expunerii influenteaza nivelul toxicitatii. Apar afectiuni provocate prin inhalare datorita expunerii la solutii pulverizate, prin expunere la clor gazos sau la produsii de descompunere termica rezultati la incalzirea solutiei. Contactul cu pielea este corosiv si iritant. Atacul asupra pielii sau ingerarea pot provoca distrugerea tesuturilor cu consecinta unor afectiuni permanente. Inhalarea de aerosoli determina iritarea tactului respirator.

Pericole pentru mediu: Produsul este foarte solubil in apa, avand o buna capacitate de infiltrare in sol. Scurgerile accidentale in sol determina distrugerea materiilor organice printr-o reactie de oxidare. Hipocloritul de sodiu, chiar si in cantitati mici este toxic pentru viata acvatica.

Pericole in caz de utilizari gresite: Se pot produce incendii in cazul contactului cu materialele organice. La pH< 11 hipocloritul este instabil si se descompune cu punere in libertate de clor. Contactul cu acizii, determina descompunerea hipocloritului cu degajare de clor.
Alte pericole: Solutia, apoasa de hipoclorit de sodiu este toxica in primul rand din cauza proprietatilor corosive si iritante, care se datoreaza alcalinitatii sale, capacitatii de a elibera clor si potentialului de oxidare.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura